ВЕЧЕ ВИНСКЕ ПЕСМЕ У НАШОЈ БИБЛИОТЕЦИ

 Другачије конципиран него ранијих година, Вински бал, ограничен бригом због корона вируса, један део свог програма организовао је у Галерији наше библиотеке. Проглашење победничке песме са Конкурса за песму о грожђу и вину, којег је расписала Дирекција Винског бала, одржан је у петак 28. августа.

            Осим песме, ове је вечери представљена и књига „Вински бал, првих 60 година“, коју су заједнички издали Туристичка организација Власотинца и наша установа. Срба Такић, аутор текста, казао је да је првобитни назив књиге био „Вински бал, првих 55 година“, али се чекало пуних пет година док се није појавила Туристичка организација и његова директорица, Наташа Живковић Ђокић, са жељом да финансира њену штампу.

            Наташа је похвалила добру сарадњу са Библиотеком, што доказује и организација вечери винске песме, и исказала уверење да ће заједничка књига добити признање као туристичка публикација која на најбољи начин приказује најпознатију власотиначку манифестацију.

У другом делу вечери, посвећеном конкурсу за Винску песму, председница жирија Јелена Ђокић (поред Јоване Петковић и Саше Станковића) објавила је да је за најбољу проглашена „Винска песма“, аутора Милка Стојковића из Смедеревске Паланке.

Тиме је званични део програма био завршен, али је онај „необавезни“, који је протекао у лепој атмосфери, био једнако интересантан. Када је водитељица програма, Јелена Лепојевић, објавила да ће свако од присутних добити књигу на поклон, као и да ће моћи да се пробају вина која су учествовала у овогодишњем избору за најбоље вино, дружење се наставило до касних ноћних сати.