ПРЕДАВАЊЕ О СОЦИОЛОГИЈИ И ИСТОРИЈИ МУЗИКЕ

„Као и ранијих година, у недељи Винског бала наша се установа труди да организује посебне програме, желећи да са своје стране што више обогати садржај најпознатије општинске манифестације. Тако ћемо данас и сутра имати задовољство да чујемо предавање професора доктора Радомира Д. Ђорђевића, члана Српске краљевске академије научника и уметника.  Данас на тему социологије и историје музике, а сутра на тему педагогије код Срба и њеним античким коренима“, рекао је у уводној речи Срба Такић, директор наш библиотеке.

Професор Ђорђевић, очито расположен да говори пред власотиначком публиком, своје је предавање употпунио приказивањем ауторског документарног филма о развоју музике, од њених прапочетака до најскоријих дана. После уводне речи и приказаног филма, знатижељна слушаоци били су пуни питања, а он је стрпљиво и аргуметовано одговарао на њих.

Радост лепо проведене вечери и стицања нових сазнања употпунила је блага киша, која је после неколико месеци натопила суве градске улице. Неко је прокоментарисао: „Има тако лепих дана“! А било је то претпоследње ноћи уочи Винског бала, среда, 25. август.