ЗА КОРАК БЛИЖЕ КЊИЗИ

У сали општинске скупштине, 13. марта подељени су ваучери за пројекте неформалних група младих са територије наше општине. Власотинце је једна од пет локаланих самоуправа, поред Обреновца, Прокупља, Зајечара и Владичиног Хана у којима су подржане иницијативе младих, старости од 18 до 30 година. Ради се о пројекту Немачке развојне сарадње „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“, коју спроводи ГИЗ у партнерству са ресорним министарством за омладину, а имплементира Фондација Ана и Владе Дивац.
Захваљујући неформалној групи гимназијалаца „За библиотеку и књигу“, која је конкурисала пројектом „За корак ближе књизи“ наша је библиотека добила могућност да набави опрему у вредности од 98.352 динара. У име ове групе ваучер је од заменика председника наше општине Владе Коцића примио Петар Вељковић.
Њему и чланици групе Миљани Ђокић захвалио се директор Библиотеке Срба Такић, похваливши добру сарадњу са Гимназијом, која је овим чином подигнута на још виши ниво. „Опрема коју будемо добили осавремениће наш рад и учинити га доступнијим и пријатнијим“, казао је он.