АЦА ДАВИНИЋ ПРЕДСТАВИО СВОЈУ ТРЕЋУ КЊИГУ

 „Будите у току, за данас“, књига необичног назива, аутора доајена новинарства на југу Србије Александра Аце Давинића, представљена је синоћ (среда, 8.12) у Галерији Библиотеке, у Гигиној кући.

Мада смо у протекле две године припремили и одштампали двадесетак књига ово је тек друга или трећа коју смо у том времену представили. Све склањајући се од корона вируса, бринући о својој и безбедности наших корисника, накупило се доста тога урађеног а непоказаног. Ипак, на инсистирање Аце Давинића пристали смо да организујемо представљање његове књиге, и на обострану радост – то је привукло велику пажњу.

„Књига ‘Будите у току, за данас’ је збирка кратких прича хумористичког карактера, која је одлична као анти стрес терапија у ова стресна и несигурна времена“, тако је у најкраћем представио своје дело Аца Давинић.

Сличним тоном обратио се и уредник издања Срба Такић: „Ово је трећа књига коју радимо са Ацом и сваки пут се сматрам привилегованим што ме он, стваралац изузетне радне биографије, позива да му помогнем у припреми.“

Кратке приче, боље рећи анегдоте, које је аутор сакупљао годинама, бавећи се новинарством, ове је вечери читао Војкан Арсеновић, што је написаном дало посебан тон, а публику разгалило да је готово све прочитано награђивала аплаузима.