МАСОВНА КУЛТУРА КАО НАЧИН И МАНИФЕСТАЦИЈА ЖИВОТА

Као што је и ред, празнике значајне за нас обележавамо пригодним програмима, у оквиру којих се трудимо да сазнамо понешто више о важним датумима, догађајима и људима који су својим делом обележили своје време, свој род, место и земљу. Овога пута, за празник Сретење, односно Дан државности, српског јединства и националне заставе, одлучили смо да организујемо популарно предавање.

            Са познатим гостом, признатим научним радником у својој области, договорили смо предавање на тему неуобичајену за ову прилику. Међутим, вођени максимом да се „домовина брани и лепотом“, од проф. др Ђокице Јовановића, социолога културе са Филозофског факултета у Београду хтели смо да сазнамо нешто више о масовној култури, њеним карактеристикама, манифестацијама и утицајима на наше животе.

Предавач је био разговорљив, а публика знатижељна тако да је време предвиђено за тему „пробијено“, а они најзаинтересованији су остали са професором Јовановићем још дуго у разговору, интересујући се за разна питања која превазилазе област културе.