УОЧИ СВЕТОГ САВЕ ПОСЕТИЛИ СМО ШКОЛУ „25. МАЈ“ У ДОЊОЈ ЛОПУШЊИ

Са жељом да овогодишње обележавање школске славе Светог Саве организујемо на другачији начин, односно да будемо што ближи својим најмлађим корисницима, одлучили смо да посетимо неке од сеоских школа, и то оне најудаљеније у нашој општини. Зато смо се 26. јануара упутили у Доњу Лопушњу, у школу „25. мај“, у друштву са познатим песником Властом Ценићем и Николом Момчиловићем, младим писцем из Власотинца.

            Директор наше библиотеке, Срба Такић, понео је школи на поклон педесетак књига, наших издања, са намером да обогати школску библиотеку и ученицима и на тај начин укаже на значај књига и учења. Мада школа у Доњој Лопушњи има, нажалост, тек десетак ученика, привукла нам је пажњу лепим изгледом, уређеношћу и редом који влада у њој. Директорка школе Ивана Стаменковић похвалила је скромност и бистрину својих ученика, истичући да сви они који продужавају школовање имају добре резултате и постижу запажене успехе.

            На песничком часу који је организован овом приликом, Власта Ценић, један од најбољих и најпознатијих савремених српских песника, побрао је неподељене симпатије ученика и присутних наставника. Наравно да у таквој атмосфери нисмо могли а да не пожелимо поновно виђење и песничко дружење.