ПРЕДСТАВЉЕН СЕДМИ БРОЈ „СЛАПОВА ВУЧЈАНКЕ“

У четвртак, 4. априла, у Дому културе Вучје представљен је седми број Збирке песама са конкурса Дома културе „Вучје“. Ова збирка заједничко је издање вучјанског Дома културе и власотиначке библиотеке и пример је добре сарадње установа културе две опшине.

Од првог конкурса прошло је 11 година, до сада их је било осам, са седам одштампаних збирки. Вучјански посленици културе, уредници и директори, колико год да их је било и ко год да били, поред свих проблема које су имали у раду, финансијских и других, нису помишљали да прекину са организацијом песничког конкурса, нити са издавањем збирки.

Управо су ово чињенице на које су указали Братислав Бата Станисављевић, директор Дома културе, и Небојша Нинке Крстић, уредник књижевног програма. С правом поносни на ову чињеницу, они су изразили захвалност и одали признање власотиначкој библиотеци на подршци у припреми и саиздаваштву ове збирке.

Одговарајући на похвале, и сам пун речи хвале за истрајност и преданост организовању културних дешавања у малој средини, у месној заједници какво је Вучје, Срба Такић, директор власотиначке библиотеке, подвукао је Батину и Нинкетову упорност, јер су после дуге паузе, не њиховом жељом проузрокованом, одштампали седми број Слапова Вучјанке и расписали наредни конкурс.

Сала Дома културе, као и свих ранијих година, била је пуна знатижељних љубитеља поезије, али и самих песника, учесника конкурса. Имена награђених саопштила је председница жирија, Марина Динић: прво место Зоран М. Јовановић из Лесковца, друго место Јелена Сарић Цветковић из Власотинца, треће место Мимица Стефановић Коцић из Лесковца; добитници специјалних награда су Срећко Алексић из Београда и Јелена Јанковић из Лесковца.

Атмосфера препуна емоција и позитивног набоја држала је пажњу слушалаца дуже од сат и по, када се је дружење наставило неформалним разговорима, много дуже од предвиђеног времена. Све са жељом да Слапови Вучјанке, својим песничким ведринама, буду што дуже део нас.