ШКОЛСКУ СЛАВУ ПРОСЛАВИЛИ СМО У ШКОЛИ „ВУК КАРАЏИЋ“ У ТЕГОШНИЦИ

Школску славу Светог Саву прославили смо у друштву ученика и наставника основне школе „Вук Караџић“ у Тегошници. Кренули смо са познатим дечјим песником Властом Ценићем, желећи да деци са рубног подручја наше општине празник учинимо лепшим и другачијим.

            По доласку, били смо пријатно изненађени јер су нас ученици дочекали са спремљеним рециталом – говорењем песама госта чије се песме налазе у лектирама и у популарним књигама песама за децу. Кристина, Анита, Елена, Анђела, Јела, Нана, Слађан, Филип и Јован, под будним оком наставнице српског језика Марије Тасић, дали су одличан увод песничком часу, који је Власта Ценић одржао са још већим задовољством, али и са, како је сам признао, већим узбуђењем.

            Директор библиотеке Срба Такић поклонио је овом приликом педесетак књига, издања наше установе, са жељом да код ученика похвали жељу за читањем и учењем, али, што да не, и да их мотивише да и сами пишу.

            После завршеног програма, који је трајао дуже од предвиђене сатнице, приређен је славски ручак у школској трпезарији, у пријатељском расположењу и са видним задовољством због успешно организованог сусрета.