И ОВЕ ГОДИНЕ НА „ЦРНОТРАВСКОЈ ОРАТИ“

Манифестација „Црнотравска ората“, друга по реду, одржана је 25. јула у сали Библиотеке Сестре Стојановић“, која је и њен организатор. Као и претходне и ове године окупио се је велики број људи од пера, родом Црнотраваца, који нису хтели да пропусте прилику да у дане општинске славе Светог Прокопија својим песничким даром докажу приврженост завичају.

„Чак и они који нису посвећени литератури, а успешни су у својим пословима и постигли су висока академска звања, одазвали су се позиву организатора да дођу у свој родни крај и помогну библиотеци у припреми јединственог зборника. У њему ће се наћи сви они родом са овог подручја који су научним и уметничким радом, образовањем или писањем оставили видан траг и тако свој завичај учинили још познатијим“, казала је Александра Цветковић, директорица црнотравске библиотеке.

И ове године наша библитека је помогла црнотравској у организацији овог скупа, а директор Срба Такић је био један од медијатора програма:

„Пример Црне Траве ваљало би следити“, казао је он, „и окупљати успешне а расељене Власотинчане, како би их што јаче везали за родни крај и тиме добринели његовом напретку и развоју!“