ИЗЛОЖБА КАРИКАТУРА „ШАЈКАЧА“, ГОРАНА ЋЕЛИЧАНИНА

Поводом градске славе, летњег Светог Николе, наша је библиотека приредила пригодну изложбу карикатура под називом „Шајкача“. Аутор је Горан Ћеличанин, један од најпознатијих и најнаграђиванијих савремених српских карикатуриста. Неколико пута је био и победник конкурса за карикатуру на Винском балу, од када потиче и наше познанство и дружење са њим.

Сада, када је на положају директора библиотеке у Варварину, те су се везе умножиле и ојачале. Наша је билиотека више пута била њихов гост, са својим програмима, као што су и они више пута гостовали код нас представљајући своје ствараоце.

Изложбу „Шајкача“ у Галерији Гигине куће отворили су СрбаТакић и Горан Ћеличанин. Такић је нагласио да се Горан толико одомаћио у Власотинцу, и то не само због Винског бала, да га већ својатамо и помало сматрамо својим. Са своје стране Ћеличанин је истакао да увек радо долази у Власотинце и да се овде осећа као код куће. Везано за изложбу открио је да је она део ширег пројекта који би треба да буде крунисан књигом. Изложба ће бити отворена наредне две недеље.