О САРАДЊИ ТРСТЕНИЧКЕ И ВЛАСОТИНАЧКЕ БИБЛИОТЕКЕ

Добра сарадња наше и библиотеке „Јефимија“ из Трстеника, успостављена прошле године, настављена је договореним гостовањем уметника из једне средине у другој. Прва у том низу била је посета нашег директора Србе Такића, овога пута у улози дечјег песника, Дечјем одељењу трстеничке библиотеке. Повод за његов одлазак била је награда коју је добио за дечју песму на конкурсу који организују КУД „Вук Караџић“ из Трстеника, Фондација „Прва књига за ђака првака“ и месна заједница Грабовац.

Око поднева у школи „Миодраг Чајетинац Чајка“ кренуо је програм предвиђен конкурсом, а у раним вечерњим часовима песници су се преселили у библиотеку. Тек успостављено пријатељство није ваљало прекидати па је Срба Такић позвао и друге присутне песнике (Аниту Пешић, Оливеру Цветић, Саву Мијодрага Радивојевића, Милоша Милошевића Шику и Верољуба Вукашиновића) да пођу са њим, на песничко вече њему посвећено.

Основци из школа „Живадин Апостоловић“ и „Миодраг Чајетинац Чајка“ били су задовољни наступом, што закључујемо по томе да је предвиђени песнички час трајао много дуже од једног школског часа. На крају, како то и доликује, следила је заједничка фотографија, а били су присутни и новинари Телевизије Трстеник, који су снимили прилог о томе.