ПРЕДСТАВЉЕН ШЕСТИ ЗБОРНИК „СЛАПОВИ ВУЧЈАНКЕ“

Шести зборник песама са конкурса „Слапови Вучјанке“, који организује Дом културе Вучје, недавно је изашао из штампе, а представљен је 1. новембра у Вучју. Пошто је реч о заједничком издању њиховог Дома културе и наше библиотеке, представљању је присуствовао и директор Срба Такић, овога пута у улози уредника издања. Представљање овог зборника, у коме је заступљено и неколико песника из Власотинца, најављен је за средину новембра у галерији наше установе.

Сала Дома културе у Вучју, како смо то већ навикли, била је препуна, пре свега песницима који су заступљени у књизи, али и другим поштоваоцима писане речи. Пристигли из Ниша, Лесковца, Власотинца, самог Вучја и околних места, песници су својим присуством исказали поштовање према конкурсу, али и организаторима који се труде да он стекне што ширу популарност и призове што већи број стваралаца.

Управо то је нагласио и Братислав Станисављевић, директор Дома културе, у својој уводној речи. На његово обраћање се надовезао Небојша Нинке Крстић, уредник Зборника и књижевног програма у Дому културе:

„Када смо почињали са конкурсом имали смо тек четрдесетак учесника, а ево сада је број пристиглих радова дупло већи. Наша намера је да још више подигнемо углед и значај овог конкурса, самим тим ћемо допринети да се о Вучју чује још више, лепше и даље“, истакао је он.

Срба Такић је у свом обраћању подвукао добру сарадњу две установе  као неопходан предуслов да се, заједничким напором, постигну још бољи резултати и да се о томе сазна на што ширим просторима културе.

Представљању шестих „Слапова Вучјанке“ присуствовао је свештеник Милан Додеровић, који је, певајући уз гусле, побрао највећи аплауз присутних.