ПЕТИ ЗБОРНИК ПЕСАМА „СЛАПОВИ ВУЧЈАНКЕ“ ПРЕДСТАВЉЕН ЈЕ У ВУЧЈУ

Дом културе Вучје и наша библиотека, своју дугогодишњу успешну сарадњу крунисали су још једним заједничким издањем – петим зборником поезије, односно збирком песама са конкурса 2020. године, којег је организовао вучјански Дом културе. Улога наше установе у овом заједничком послу била је уређивање и компјутерска припрема, док је поговор књизи и овога пута дао наш директор, Срба Такић.

            Пошто, из познатих разлога, представљање овога зборника није било могуће претходне године то је учињено 20. августа ове. Интересовање Вучјанаца је, као и ранијих година било велико, што је само повећало задовољство оранизатора и издавача урађеним послом, и уверило их да је овај песнички конкурс постао препознатљиво обележје њиховог места.

Песничко вече отворио је Братислав Станисављевић, директор Дома културе, док су о раду на књизи говорили њени уредници, Небојша Крстић Нинке и Срба Такић. Вучјански свештеник Милан Додеровић благословио је песничко дружење, а током програма отпевао је и две песме, свирајући на гуслама.

Поред лесковачких и вучјанских, својом поезијом представиле су се и власотиначке песникиње Милица Стојковић и Марија Поповић. Као саиздавач „Слапова Вучјанке“ наша је библиотека на себе прузела обавезу да збирку представи и на домаћем терену, што ћемо са посебним задовољством и нестрпљењем учинити наредног месеца.