У ОКВИРУ ПРОГРАМА „БОРИНЕ НЕДЕЉЕ“ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ПУТОПИСНИХ ПРИЧА MAYBE NEXT TIME ЗОРАНА ДАВИНИЋА

Књижевна заједница „Борисав Станковић“ ове године је организовала „Борину недељу“, једну од најстаријих културних манифестација у нашој земљи, по 56. пут. Део свога богатог програма она је пренела на неке установе културе ван Врања, па је тако наша библиотека, ове године по други пут, била један од суорганизатора.

Управо је ту чињеницу и захвалност Књижевној заједници и Мирославу Цери Михајловићу, њеном председнику, у уводној речи исказао Срба Такић, директор наше библиотеке: „Својим се активностима наша установа труди да постане препознатљива на културној мапи Србије, у чему јој оваква сарадња доста помаже“, казао је он.

Захваљујући се на пријему и организацији Цера Михајловић је похвалио најпре напор Зорана Давинића да продужи живот „Бориној недељи“, а говорећи о самој књизи издвојио је стил и умеће писања, који „никога не остављају равнодушним“.

Проф. др Сунчица Денић, уредница и рецензент књиге Maybe next time, у дилеми да ли да је назове збирком путописне прозе, дневничких записа или аутобиографским текстом, истакла је да књижевност Зорана Давинића припада мега простору а не само Власотинцу и да њен живот тек почиње: „Зоран није писац приче о географским просторима већ укључује своје искуство, показујући дух пустолова и авантуристе. Он улази у чаролију и изазове, остављајући могућност наставка радње за неки други пут, што се у наслову књиге намеће као мото“!

Зоран Давинић се, у кратком обраћању, захвалио на пажњи и интересовању, те је присутнима поклонио по примерак књиге. Неколико прича из ње, пажљивим слушаоцима прочитале су Селена Видојевић и Јелена Лепојевић.