ПОДРШКА ХУМАНИТАРНОМ УДРУЖЕЊУ „КОЦЕ ЗАУВЕК“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ АКЦИЈЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Да своје активности не ограничавамо само на књиге, њихову набавку, чување и популаризацију, већ и да сами организујемо или се придружујемо акцијама других за које проценимо да су од интереса за локалну заједницу, потврдили смо још једном. Недавно смо, поводом божићних празника, у уторак, 10. 1, организовали акцију добровољног давања крви, у сарадњи са Хуманитарним удружењем „Коце заувек” из Врања и нашом општинском организацијом Црвеног крста.

            Оснивач Удружења „Коце заувек“ је Благоје Коцић, родом Власотинчанин, који је свој радни век провео у Врању, где је и пензионисан. Изненадном смрћу сина Немање, матуранта врањске гимназије, основао је удружење са његовим именом. Своје акције ово Удружење није ограничило само на простор Пчињског округа већ делује на ширем простору, за шта је надалеко познато, а Благоје је носилац многих признања за свој хуманитарни рад.

            Ово је први пут да је оваквим поводом дошао у Власотинце, свој родни град. Према подацима Завода за трансфузију крви из Ниша, акција је изузетно успешна, знајући да је просечни број давалаца 30 до 40. Овога пута крв је дало чак 92 људи, а од тог броја 12 њих је из Врања, 80 из Власотинца, међу њима је 9 жена и 17 оних који су први пут уписали себе у добровољне даваоце.