„СВА НАША ЛЕТА” – РОМАН ЗА ДЕЦУ ЈАДРАНКЕ ЂОКИЋ, У ИЗДАЊУ НАШЕ БИБЛИОТЕКЕ

„Сва наша лета (Дневник једног детињства),” роман изашао из пера Јадранке Ђокић, њен је литерарни првенац који је недавно изашао из штампе, у издању наше Библиотеке. По изричитој жељи ауторке, њено представљање заказано је само за представнике медија и за сараднике који су учествовали у његовој припреми. Том приликом, одломке из романа читале су наше колегинице Селена Видојевић и Бојана Стојилковић.

У петак, 22. септембра, у читаоници Завичајног одељења, у Гигиној кући, уприличили смо промоцију, или конференцију за штампу, или, боље рећи, разговор са пријатељима на тему: како настају приче и романи. Јадранка, данас професорка географије, открила нам је да се често јављала на друштвеним мрежама, са коментарима, записима и кратким прилозима. Пошто није била сигурна у своје писање, међу људима којима верује, проверавала је да ли је добро написала.

Онда јој је Далиборка Миљковић, уредница и власница интернет портала „Сана лајф,” затражила да јој шаље своје прилоге, који су наишли на завидно интересовање код читалаца. Затим јој је уредник другог интеренет портала –  „Инфо деск,” Зоран Стојичић, задовољан оним што је читао, предложио да од тога направи књигу и да се јави на нашу адресу. А зна се – ко дође у Библиотеку са жељом да има своју књигу он, најчешће, то и добије. Тако је било и овога пута.

Наравно, пошто је и сам похвалио прочитано, Срба Такић, директор Библиотеке и уредник њених издања, инсистирао је да Јадранка што пре прихвати рад на књизи. Недуго затим она је изашла из штампе, па вам препоручујемо да овај роман о одрастању „последње генерације деце без мобилних уређаја,” а у време ратова и санкција које су нас задесиле последње деценије двадесетог века, обавезно прочитате. Можете га наћи на Завичајном и Дечјем одељењу наше установе.