ЈЕЛЕНИН ПЕСНИЧКИ „ПУТ” НА ПУТУ ДО ПАРНАСА

У пријатном амбијенту Библиотеке „Милутин Бојић“, у београдској општини Палилула, имали смо посебно задовољство да представимо збирку песама „Пут“ Јелене Сарић Цветковић, коју смо недавно издали. Захваљујући нарочитом ангажовању саме Јелене, која је као мастер студент на Филолошком факултету у Београду стекла круг пријатеља у престоници, добили смо могућност да се похвалимо београдским љубитељима поезије новом књигом у нашем издању и талентованим аутором, чије песничко име већ хрли ка поетском парнасу. Уједно, искористили смо ову прилику да са колегама из библиотеке разменимо искуства и размотримо могућности даље сарадње.

Домаћин програма била је Ана Кнежевић, песникиња, чланица  Удружења МУК (Млади Уметници Културе), које је покренула и успешно води управо Јелена Сарић Цветковић.

Говорећи пробраним речима о њеној поезији, Ана јој је предвидела  успешну песничку каријеру: „Овом својом збирком она је прешла границе свога Власотинца и Србије, и њене ће се песме тек учити и казивати“, закључила је она.

Директор наше библиотеке, Срба Такић истакао је напор који улажемо помажући завичајне ствараоце, са уверењем да су они будући носиоци културног живота Власотинца: „Јелена предњачи међу млађим песницима, истичући се својим талентом и оригиналношћу. Зато нећу претерати ако кажем да од ње очекујемо још много успешних песничких дела и освојених награда.“

Задовољна посетом и пажњом коју су јој исказали присутни љубитељи поезије, Јелена је прочитала неколико својих песама из збирке „Пут“:  „Назив ‘Пут’ је поетска метафора за путовање, за проток живота од прошлости ка будућности“, објаснила је она. „Један свој тежак период превазишла сам захваљујући поезији, писање је било начин да савладам све невоље које су ме задесиле!“

Стихове из збирке „Пут“ читали су ученици власотиначке гимназије Марта Митровић и Петар Вељковић.