СВЕТСКИ ДАН ПИСМЕНОСТИ ОБЕЛЕЖИЛИ СМО НОВИМ ИЗДАЊИМА

Светски дан писмености, 8. септембар, обележили смо на посебан начин. Ранијих година, када нам је галеријски простор био у функцији, то смо чинили организујући представљање књига, приређујући пригодне изложбе и предавања, окупљајући песнике и друге људе од пера. Овога пута Светски дан писмености био нам је повод да прикажемо неколико нових књига, наших издања.

Стицајем околности оне су нам стигле из штампе у претходној и у недељи када обележавамо овај датум, установљен са циљем да подсећа на статус (не)писмености и неопходности образовања. Реч је о следећим делима: Александар Аца Цветковић – Јастребац (село у општини Власотинце), Слапови Вучјанке (Збирка песама са конкурса Дома културе Вучје), Јадранка Ђокић –  Сва наша лета (Дневник једног детињства), Марија Поповић – (Не)време (збирка песама), Никола Момчиловић – После поноћи (збирка песама), Срба Такић – Сабор на Чобанцу (неколико певања о Црној Трави).

Представљање свих ових књига остављамо за наредне месеце, а ми с несмањеном енергијом и ентузијазмом настављамо рад на издаваштву, са циљем да подстичемо завичајне ауторе и охрабрујемо њихове креативне и истраживачке напоре. Овде ћемо тек најавити завршетак припрема нових наслова, рађених у оквиру појекта „Културни и јавни живот Власотинца између два светска рата“, који реализујемо уз подршку Општинске скупштине. Нека од тих дела свакако ће привући велику пажњу и биће међу траженијима из фонда нашег Завичајног одељења. Све у славу писмености и књига, учења и сазнавања, и наравно – нашег Власотинца.