КЊИГА О ВИНСКОМ БАЛУ НАЈОРИГИНАЛНИЈА ПУБЛИКАЦИЈА

На 17. Међународном фестивалу туристичких публикација „Кофер слова“, одржаном у Крушевцу, који је организовала Туристичка организација овога града, 14. октобра су проглашени победници. У категорији „Најоригиналнија туристичка публикација“ другу награду је освојила књига „Вински бал, првих 60 година“, која је заједничко издање Туристичке организације Власотинца и наше библиотеке.

            „Идеја ове публикације била је да се сачувају од заборава информације о дешавањима на претходним Винским баловима“, казала је Наташа Ђокић Живковић, директорица Туристичке организације Власотинца.

            „Ова је књига добар пример успешне сарадње две установе чији је оснивач општина, а посленицима туризма биће подстрек у настојањима да наше Власотинце представљају у што бољем светлу“, рекао је Срба Такић, директор Библиотеке и аутор књиге.

„Моја је намера била, додао је он, да спасем од пропадања све важније чињенице, да забележим догађаје, да не дозволим да оду у заборав људи који су осмислили, покренули и организовали Балове“.

            За техничи изглед књиге „Вински бал, првих 60 година“ био је задужен Студио Атлантис из Ниша, где је књига и одштапана. Иначе, она је званично  представљена недавно, на Винском балу, у Галерији наше Библиотеке. Изазвала је велику пажњу па су издавачи одлучили да свим посетиоцима те вечери поклоне по један примерак.