ПРЕДСТАВЉЕНЕ „ВЛАСОТИНАЧКЕ ПРИЧЕ“ ДРАГОСЛАВА Б. ПЕТРОВИЋА

Књига инспиративног, за неке и интригантног, наслова – „Власотиначке приче“, аутора Драгослава Б. Петровића, објављена прошле године, чекала је дуже од годину дана (због пандемије корона вируса) да буде представљена јавности. Поменута пандемија утицала је и на место где ће се организовати програм њеног представљања. Љубазношћу директора Центра за социјални рад, Момчила Игњатовића, који је прихватио нашу идеју, одлучили смо да то буде у дворишту ове установе.

            Публика, која је, готово по правилу, стално заинтересована за дешавања која организујемо, и овога пута се одазвала у завидном броју (можда и више него што смо очекивали, с обзиром на измењену локацију и време (у преподневним часовима)). О књизи је, осим аутора, говорио и њен уредник, директор наше библиотеке, Срба Такић:

            „Ова је збирка садржи шест кратких прича, које су издвојене из другог издања књиге ‘Пурјакови и друге приче’, а које се односе на Власотинце. Њима је Драгослав придодао још једну, а ја сам се потрудио да их ‘обогатим’ фотографијама, на којима се налазе људи и места која се у овим причама помињу“, казао је он.

            Једну од прича из ове књиге прочитала је Јована Петковић, професорица српског језика. Програм, који је протекао у пријатељској и опуштеној атмосфери, настављен је питањима знатижељне публике, на које је аутор радо одговарао, а завршен потписивањем књига од стране аутора.