У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ „СЕСТРЕ СТОЈАНОВИЋ“ У ЦРНОЈ ТРАВИ

Добра сарадња коју има наша библиотека са црнотравском библиотеком потврђена је нашом недавном посетом (29.6), на позив директорице Александре Цветковић. Састанак је уприличен ради договора око заједниког ангажовања на пројектима од обостраног интереса  (наш: Лирске народне умотворине власотиначког и црнотравског краја – њихов: Седењка, чекајући печалбара). Уз то, колегенице је интересовао поступак формирања легата (Радета Костадиновића), како ојачати Завичајни фонд, као и подршка око осмишљавања културних програма и садржаја код великих окупљања и празника везаних за њихову општину и читав крај (24. април, 21. јул, 2. август).

Ипак, највеће интересовање наше су колегинице, Александра и Марина, показале за осмишљавање и уређење етно-собе. Простор за то су већ добиле, као и подршку од локалне самоуправе. Етно-соба би требала да буде један од репрезената Црне Траве и незаобилазно место за сваког ко посети ову општину.

По препоруци министарке културе и информисања Маје Гојковић, да све установе културе у Србији учине видљивом своју дигиталну комуникацију, помогли  смо дигиталном представљању ове установе.  Од сада ће корисници преко фејсбук странице Општинска библиотека „Сестре Стојановић“ Црна Трава добијати информације о приновљеним насловима и активностима библиотеке, о чему ће надаље бринути колегеница Марина Крстић.

Мала екипа наше библиотеке: Александра Крстић, Маја Миљковић, Јелена Лепојевић и Срба Такић, овом је приликом поклонила библиотеци „Сетре Стојановић“ 80-ак књига, превасходно наших издања. Ако буде остварено макар нешто од онога о чему се разговарало, можда се ускоро у штампи нађу и неке књиге као заједничка издања.