ПРОЛЕЋЕ И ПЕСНИК – И ЕТО ТИ ПЕСМЕ

Светски дан књижевности за децу, други април, ове је године пао у суботу. Због нерадног дана, а са намером да посетимо неку школу, одлучили смо да овај, за нас важан, датум обележимо у уторак, петог априла. У госте смо позвали познатог песника и драмског писца за децу Милоша Милошевића Шику и заједно смо отишли на раније уговорени песнички час у Основну школу „Карађорђе Петровић“ у Крушевици.

Увек спреман за натпевавање Милош Шика је одмах измамио аплаузе основцима, али му ни они нису остали дужни. Песничка  репрезентација школе, коју су представљали Ђорђе, Наталија, Јована, Дарко и Александра, а под вођством професорке српског језика Јелице Синадиновић, говорили су песникове  стихове, показујући да и они умеју лепо да баратају стиховима.

Наравно да Шика није могао да одоли овом изазову, трудећи се да парира дечјим осмесима и веселим реакцијама. Тако је песнички час трајао дуже од школског часа, а на његовом крају песник је школи оставио на поклон десетак својих књига.

Директорица школе Марина Илић и педагогица Јелена Пауновић показале су се као добри домаћини и организатори, па смо на растанку пожелели да се што скорије поново видимо, а оне су наш предлог оберучке прихватиле.