ЗБИРКА ХОРОР ПРИЧА НИКОЛЕ МОМЧИЛОВИЋА „ОБИЧАН ДАН“ ПРЕДСТАВЉЕНА НА САМОМ ИСТЕКУ ГОДИНЕ

Вредни, какви смо били читаве 2022. године, одлучили смо да и последњег радног дана, у петак 30. децембра, будемо активни. У вечерње сате тога дана заказали смо представљање књиге „Обичан дан“, младог власотиначког писца Николе Момчиловића.

            Ова збирка кратких хорор прича, а и сам досадашњи рад овог даровитог литерате, изгледа да су били добро познати, пре свега нашим млађим суграђанима, те су се окупили у великом броју, на његовом првом, званичном представљању као писца.

            „Хтели смо да избором необичног термина подстакнемо интересовање за књигу и аутора, али то очигледно није било потребно“, казао је Срба Такић, директор Библиотеке у уводном обраћању.

Уз то је додао: „Мада се хвалимо издаваштвом наше установе ова књига је самостално издање аутора. Надам се да ће нам Никола понудити своју следећу књигу да је заједно урадимо и издамо“!

О књизи је више говорио Светислав Марковић, глумац и продуцент, родом из Ниша, који је Николу Момчиловића увео и у филмске воде. После приказа свога виђења написаног, вече је наставио разговором, када је Никола, одговарајући на питања приближио присутнима свој литерерни рад, своју наклоност хорор причама, као и нека друга интересовања у вези са уметношћу.

На крају вечери он је потписивао своју књигу и делио је зинтересованима уз опаску да свако ко је у могућности може својим добровољним прилогом помоћи хуманитарну акцију.