ЖИВОТ ЈЕ ЧУДНА ПОЈАВА

            Књижевно вече необичног назива – „Живот је чудна појава“, у оквиру кога је представљено стваралаштво Мирослава Мишела Болтреса, превасходно његова последња књига „Пепео и друге приче“, одржано је у четвртак, 17. марта, у нашој Галерији.

С намером да публику поближе упознамо са његовом животном и радном биографијом (по оцу је француског, а по мајци српског порекла, са завидном књижевном репутацијом и многобројним признањима) у помоћ смо позвали пријатеље из света музике. На руку нам је ишло и то што су се недавно гимназијалке Милена Крстић и Мила Митић вратиле са полуфиналног такмичења франкофоне песме, а даровити Никола Станковић је прошлогодишњи освајач трећег места за најбољу хармонику у омладинској категорији. Њима се придружио и доајен, Петар Јовић, виртоуз на фрули, а све са намером да на симболичан, а прикладан начин представимо француску и српску страну уметничког бића Мишела Болтреса.

Програм је протекло непосредно, срдачно и распевано – ред музике, ред Болтресових прича (које су читали и о аутору изрекли многу лепу реч) Љиљана Глигоријевић и Срба Такић. После оваквих вечери коментари су сувишни, остају тек жеље и планови да се исто понови и на неком другом месту.