У СРЕЋИ НЕМА НИ ГРЕХА НИ ПРЕВАРЕ

Изложбом, помало чудног назива – У срећи нема ни греха ни преваре, аутора академског сликара Срећка Здравковића, отвореном у понедељак 15. маја, започели смо програм обележавања Дана наше библиотеке.

„Ово је 112. годишњица наше установе и зато смо се потрудили да прво дешавање, управо ова изложба, буде што репрезентативнија. Избор Срећка Здравковића, познатог имена у савременом српском слиарству, уметника са више од 50 самосталних и 400 групних изложби, учесника на више од 200 ликовних колонија и илустратора и графичког уредника око 150 књига, је оно чиме се можемо похвалити“, није штедео речи хвале Срба Такић, директор библиотеке на отварању изложбе.

Задовољан посетом и пажњом која му је указана Срећко је изразио своје задовољство доласком из Параћина у Власотинце, јер ове године обележава пола века свог уметничког рада. Он је изразио наду да ће његове слике подстаћи много лепих емоција и покренути пуно позитивних мисли, што је, како је рекао, првенствена мисија и основни порив уметности.