ОДРЖАНО ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ У ПРИЛОГ ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Наша је библиотека постала препознатљива као установа која подржава и помаже све добронамерне, хуманитарне, племените и позитивне акције и иницијативе. И то не само уступањем простора већ и организационо, укључујући се активно у њихов рад. Једна од таквих активности је и обележавање Дана борбе против насиља над женама, 25. новембра.

            Манифестација „Поетском речју Стоп насиљу над женама“ одржана је у Читаоници Завичајног одељења, уз учешће деветоро песника и љубитеља поезије, односно људи који сматрају да се насилницима може супротставити и песмом, да је лепа реч способна и гвоздена срца да отвори.

            У име Библиотеке и саорганизатора скупа, Удружења књижевника „Расковник“, координатори дешавања били су Љиљана Глигоријевић и Срба Такић. Поред њих ту су били и: Јасмина Коцић, Снежана Даскаловић, Ивана Горуновић, Светлана Шарић, Предраг Стевановић, Миљана Николић и Ненад Костић. Поред својих они су читали и песме оних својих пријатеља песника, саучесника овога дешавања, који нису могли да дођу али су послали своје радове, њих укупно 46.

            Да напоменемо још и да је ово вече отворено читањем поздравног текста Лидије Пуђак, књижевнице из Загреба, иницијатора и модератора ове манифестације, која се од 2012. године проширила далеко ван граница нашег региона. Уз то је на лап-топу приказан и музички спот под називом „Неравноправна“, групе „Леп звук“, који је урадило Координационо тело за родну равноправност.